A world leading software development company in the industrial automation industry, Kepware desired to create a Lab for the University of Maine’s College of Engineering. The Lab is a state-of-the-art classroom designed to inspire future generation engineers using the same core values and philosophy utilized within Kepware’s headquarters. Communal style workstations encourage collaboration among students and facilitate the sharing of ideas. The space is designed to fit a maximum of students while maintaining a light and open learning environment. Optional stand-up workstations have been introduced which allow students freedom of movement and promote good health. The overall space design mimics the energy of Kepware’s workplace, giving students an idea of what it might feel like to eventually work there. The bright colors reinforce Kepware’s brand, promoting a positive and creative experience.

 
 

Photography by James Salomon