MTM consolidated its operations from downtown Portland to the printing press building in South Portland. We invited PDT Architects to collaborate with us on this renovation of an industrial space to an office space on a tight budget. WTF used our employee engagement process to get input from employees early on, many of whom were resistant to moving from the heart of Portland to the Maine Mall area. We created spaces for all employees to use, including solo and huddle rooms, meeting rooms and a funky café. A stairwell that employees see on their way into work everyday includes quotes from them about how their work is connected to something larger than themselves - their impact on the world. The post occupancy survey shows high levels of satisfaction with both collaboration spaces and focus areas.

 
 

Photography by Sandy Agrafiotis